Tarihçe

MEV Koleji Özel Okulları, Millî Eğitim Vakfı tarafından eğitime çağdaş yaklaşım modeliyle Türkiye’deki özel okullara kalite ve nitelikte örnek oluşturmak, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek özümseyen, güçlü akademik kadrosuyla ülkemize aydınlık nesiller yetiştirmek, aynı zamanda özel okul ücretleri arasında denge unsuru olmak amacıyla 1991 yılında kurulmuştur.

MEV Koleji, 1991 yılında MEV Koleji Özel Güzelbahçe Koleji ile başladığı İzmir özel okulları oluşumuna, 2020 yılında hizmete açılan MEV Koleji Özel İzmir Bornova Okulları ile devam etmiştir.

MEV Koleji Özel Bornova Okulları eğitim kampüsü Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Anadolu ve Fen Liselerinden oluşmaktadır ve toplam öğrenci kapasitesi 1868’dir.